Kunst & Ambachten Kerstfair van 20 t/m 23 december 2018

5 culturele initiatieven pakken voor het 2e jaar weer samen uit in de passage aan het Burgemeester Loeffplein!

4 Dagen lang staat de overdekte voetgangerspassage van parkeergarage de Tolbrug aan het Burgemeester Loeffplein in ‘s-Hertogenbosch in het teken van Kunst en Ambachten in Kerstsfeer! Op donderdag 20 december om 11.00 uur is de feestelijke aftrap en toasten we op de toekomst!
De kerstdagen zijn een mooie gelegenheid om de handen ineen te slaan en om de eerste aanzet te geven tot een levendige sociaal/culture invulling van de passage van parkeergarage de Tolbrug in de oude wijk De Pijp en wordt daarom ook ondersteund en aangemoedigd door Hermes Netwerk, de gemeente ’s-Hertogenbosch afdeling Cultuur én door de bewoners uit de binnenstad.
Alle initiatieven gelegen aan deze passage; Galerie KuBra, Zeefdrukatelier Kurtface, Het Kunstatelier, Galerie Ietsmooisaandemuur.nl en De Pijp-Leer & Ambacht gaan het publiek en de inwoners op een laagdrempelige manier uitdagen, betrekken bij, en bewust laten worden van de kunst van haar eigen regionale kunstenaars en ambachtslieden middels publieksgerichte activiteiten in de panden en kraampjes in de passage. Samen met professionele kunstenaars unieke kunstkerstcadeautjes maken!
Ook is de kunstautomaat is aanwezig met ‘Pakje Kunst’. Dit alles wordt omlijst door live-muziek, eten en drinken!
In alle panden worden workshops en demonstraties gegeven van zeefdrukken, glasbewerken, boetseren, leerbewerken en schilderen waarbij de bezoekers en zeker ook de kinderen, de mogelijkheid krijgen om ook zelf een eigen kunstwerkje te maken, met name o.a. een Kerstbal voor in de gezamenlijke Kerstboom. Op zondag 23 december tussen 14 en 15 uur komt de Kerstman langs om de kleinste wijkgenootjes te verrassen!
De tijdelijke ruimtes aan het Burgemeester Loeffplein, onderdeel van STOA, winkelcentrum De Arena, gelegen in de passage van parkeergarage Tolbrug, zijn mede mogelijk gemaakt door VOLOP Den Bosch, BNP, Gaphh Leegstandsbeheer en de eigenaar Aberdeen.
De verborgen passage, in de oude wijk ‘De Pijp’, die al jaren leegstond wordt nieuw leven ingeblazen om zo de stad meer aanzien te geven en de leegstand tegen te gaan.
Door de samenwerking van deze partijen, kunstenaars en ambachtslieden houden we de Kunst in Brabant en ‘s-Hertogenbosch levend en toegankelijk voor iedereen!
De Kerstfair is van 20 t/m 23 december en is geopend van 11 tot 17 uur. Vindbaarheid:
Voetgangerspassage Parkeergarage De Tolbrug, Burgmeester Loeffplein 63 t/m 68 5211RX ’s-Hertogenbosch.