ZEEFDRUKATELIER KURTFACE

Al meer dan 25 jaar maakt Zeefdrukatelier Kurtface zeefdrukken. Hierbij wordt de eigen unieke mix van de traditionele zeefdrukpraktijk en de meest moderne technologie gecombineerd. Het resultaat zijn vele prachtige, gesigneerde en genummerde zeefdrukken in een beperkte oplage; de mooiste die er te vinden zijn.
Kurtface gebruikt materialen van de hoogste kwaliteit, zoals de allerbeste inkten op waterbasis. De kleuren die zo ontstaan zijn van een oneindige subtiliteit, terwijl ze tegelijkertijd een ongekende levendigheid laten zien. De ondergrond voor het drukken kan ook zeer divers zijn; van handgeschept papier, hout of linnen, tot aan glas en keramiek.

Kurtface heeft een geheel eigen methode van kleurscheiding ontwikkeld. Sommige werken zijn het resultaat van een zorgvuldige opbouw van meer dan twintig ‘zeven’.
Moderne technologie werkt hier samen met methoden die soms wel eeuwen oud zijn; een perfect symbiose van oud en nieuw.
Recente ontwikkelingen, zoals digitale fotografie en de laatste beeldbewerkende software, worden gezien als ondersteuning voor het traditionele, arbeidsintensieve, handmatige onderdeel van het proces.

Wim Habraken is de drijvende kracht achter Kurtface in ’s-Hertogenbosch. De inkt vloeit hem door de aderen. Het (zeef-)drukken is de professionele uitdrukking van zijn levenslange zoektocht naar de perfecte werkwijze.
Gedurende zijn carrière heeft Wim de aankondiging van de digitale revolutie van dichtbij meegemaakt; de bron van veel verandering in de wereld van het drukken.
Wim heeft deze veranderingen met open armen ontvangen en was een van de eersten die deze nieuwe technieken introduceerde en beschikbaar stelde voor kunstenaars.
Wim organiseert en runt o.a. zeefdruk workshops en geeft les aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Experimenten met zijn eigen werk leidden tot het werken met 3-D inkten en thermochroom/photostroom inkten, inkten die van kleur veranderen onder de invloed van warmte of licht.

Een zeer precieze en niet aflatende aandacht voor de kwaliteit van de afgewerkte zeefdruk heeft Kurtface een wereldwijde reputatie bezorgd, zowel bij kunstenaars als verzamelaars, in zowel het privédomein als in de publiek sector.
Een indrukwekkende rij internationaal bekende kunstenaars hebben bij Kurtface zeefdrukken van hun werk in een beperkte oplage laten produceren. Want hier hebben ze de keuze tussen het werken in nauwe en intensieve samenwerking met de meesterdrukker gedurende het gehele creatieve proces, of ze laten het werk geheel over aan zijn vakmanschap, in de volle overtuiging dat niets van de bedoeling of kracht van het origineel verloren gaat.

Galerieën, kunstwinkels en musea weten wanneer iets goed is en uiteraard maken deze zaken dan ook deel uit van Kurtface ’s kring van toegewijde verzamelaars, kopers en mede-uitgevers. Een voorbeeld van de groeiende status van het atelier werd bewezen door de uitnodigingen voor de Impact Conferenties voor de Grafische Kunsten over de gehele wereld.

Adres zeefdrukatelier Kurtface:

Tramkade 26 – ‘s-Hertogenbosch ( grotere producties/workshops)
Openingstijden: alleen op afspraak met Wim Habraken( 06-20881489/wim.habraken@kurtface.nl)