Galerie Ietsmooisaandemuur.nl

Zeefdrukken vervaardigd in zeefdrukatelier Kurtface

Tentoonstellingsruimte met grote collectie aan kleurrijke zeefdrukken, vervaardigd in zeefdrukatelier Kurtface door eigenaar Wim Habraken samen met nationaal en internationaal werkende kunstenaars. 

De originele zeefdrukken zijn in beperkte oplagen gemaakt en zijn genummerd en gesigneerd en worden vanuit stock aangeboden. Online of in de galerie te zien en te koop.

De vertaling van een kunstwerk in grafiek gebeurt veelal in nauwe samenwerking met de kunstenaar. Samen komen we tot iets nieuws. Daarmee is zeefdrukken veel meer dan simpelweg een reproductie maken.’

Tevens kunstuitleen voor bedrijven en kunstpresentaties.

Kurtface Tramkade 26 5211VB ‘s-Hertogenbosch

Openingstijden op afspraak.

Zeefdrukatelier Kurtface

ruim 25 jaar passie voor het ambacht

Het zeefdrukken zit de eigenaar Wim Habraken in het bloed. Al ruim 35 jaar is hij gepassioneerd bezig met zijn vak. Hij stond aan de wieg van het Grafisch Atelier ’s-Hertogenbosch en begon in 1991 aan een nieuwe uitdaging, een eigen zeefdrukatelier aan de Schilderstraat 17 in ’s-Hertogenbosch. Grafiek was hot en samen met twee andere vennoten organiseerde hij grote producties en exposities. In 2016 is het atelier deels verhuisd naar het Burgemeester Loeffplein in ’s-Hertogenbosch en deels naar De Gemeint 1B te Vlijmen.

Vanaf 2021 zijn de zeefdrukken te zien bij KuBra-Art Galerie, Achter de Driesprong 9 in Rosmalen.

Op de Tramkade 26 in ‘s-Hertogenbosch worden grotere producties aangepakt en workshops gegeven en in ’s-Hertogenbosch worden, naast demonstraties en workshops, ook kleiner opdrachten uitgewerkt en grafisch ontwerpers begeleidt.

De traditionele zeefdrukpraktijk wordt tegenwoordig gecombineerd met moderne technologieën. Het is en blijft echter vooral ambachtelijk handwerk.

Tramkade 26 – 5211VB ’s-Hertogenbosch

Openingstijden op afspraak.