P E R S B E R I C H T

Grafiekgalerie ‘Ietsmooisaandemuur.nl’ sluit aan bij de kunstenaarsinitiatieven in ‘Kunstpassage’ parkeergarage Tolbrug

Vrijdag 12 oktober 16.00 uur feestelijke opening in de voetgangerspassage aan het Burgemeester Loeffplein 64/68 ‘s-Hertogenbosch

Op vrijdag 12 oktober van 16.00 tot 18.00 uur is het feest achterin de voetgangerspassage van parkeergarage De Tolbrug, Burgemeester Loeffplein 64/68 in ’s-Hertogenbosch! Grafiekgalerie ‘Ietsmooisaandemuur.nl’, de galerie van zeefdrukatelier Kurtface, opent haar deuren en maakt een herstart, Het Kunstatelier toont haar nieuwe opzet en in galerie KuBra start het nieuwe seizoen met de vernissage van de expositie ‘Kijk op Combinatie’. Samen presenteren zij hun plannen voor de toekomst. De opening wordt verricht door…………. en wordt omlijst door Braziliaanse muziek van duo Vai Passar.

Net nu er rond het Burgemeester Loeffplein discussies gaande zijn,  laten deze initiatieven zien, wat de mogelijkheden voor dit moment zijn.

Verscholen in een voetgangerspassage,  waar kunst en ambachten vrij toegankelijk zijn voor het publiek en waar kunstenaars zich verenigen. Een laagdrempelig kijkje in de keuken van kunst.

Galerie Ietsmooisaandemuur.nl is werkt in nauwe samenwerking met zeefdrukatelier Kurtface en heeft veel succesvolle gelimiteerde drukken en ander grafisch werk in huis ‘Vers van de Pers’. De galerie heeft bijna 25 jaar aan de Schilderstraat 17a gezeten, maar was door economische omstandigheden gedwongen om de grafiekgalerie on hold te zetten.  Vanaf 12 oktober wordt er een doorstart gemaakt in een mooie ruimte bij Het Kunstatelier. De nieuwe website wordt gelanceerd en de webshop gaat van start. De mogelijkheid wordt geboden om kunstpresentaties bij te wonen(bedrijfsuitjes/particulieren) en ook zijn er mogelijkheden voor kunstuitleen. Info: www.ietsmooisaandemuur.nl.

Het Kunstatelier, voorheen De Kunstwinkel uit de Hinthamerstraat is al ruim 8 jaar een begrip in ’s-Hertogenbosch. Het collectief van regionale kunstenaars brengt gezamenlijk hun werk onder de aandacht. Het atelier heeft ook een metamorfose ondergaan en er is ruimte gecreëerd voor workshops en demonstraties in samenwerking met stichting KuBra. Meer info: www.dekunstwinkeldenbosch.nl.

In Galerie KuBra is de vernissage van de nieuwe expositie ‘Kijk op Combinatie’ en zij toont een selectie van kunstwerken van 5 Brabantse Kunstenaars, gebaseerd op portretten in combinatie met stenen beelden en sculpturen van porselein met ijzer.

Met de kunstenaars Marleen Vinke(Wouwse Plantage), Anne-Marie Hofhuis(’s-Hertogenbosch), Denis Young(Eindhoven), Mabel Mulder(Best) en Jeannette van Strien(‘s-Hertogenbosch). Info: www.stichtingkubra.nl.

Op nummer 64 en 68 draait alles om de kunstenaars. Zij exposeren, zij zijn de gastvrouwen/heren  en er wordt door de kunstenaars ingericht, geselecteerd en gecommuniceerd over de kunst. Daarnaast worden er door de kunstenaars demonstraties, workshops, lezingen, kunstpresentaties gegeven aan een groter publiek.

De tijdelijke ruimtes aan het Burgemeester Loeffplein, onderdeel van winkelcentrum De Arena, gelegen in de passage van parkeergarage Tolbrug, is mede mogelijk gemaakt door VOLOP Den Bosch, BNP, Gaphh Leegstandsbeheer en de eigenaar Aberdeen.

Door de samenwerking van deze partijen, kunstenaars en ambachtslieden houden we de Kunst in Brabant en ‘s-Hertogenbosch levend en toegankelijk voor iedereen!

Galerie Ietsmooisaandemuur.nl, Het Kunstatelier en Galerie KuBra zijn geopend van donderdag t/m zaterdag van 12 tot 17 uur, zondag van 13 tot 17 uur en op afspraak. U wordt ontvangen door één van onze kunstenaars, vrije toegang. U bent van harte welkom!

Contactpersoon: Wilma de Turck 06-38895119 algemeen / stichtingkubra@gmail.com

Openingstijden: donderdag t/m zaterdag van 12 tot 17 uur/ zondag 13 tot 17 uur en op afspraak